Henry Fordin Säätiön kummiluokka vieraili heijastintyöpajassa Heurekassa

 

Pitäjänmäen peruskoulun 3. luokka pääsi Heurekaan heijastintyöpajaan Henry Fordin Säätiön kummiluokkana. Tavoitteena on heijastimien ominaisuuksiin tutustumalla motivoida lapsia heijastinten käyttöön.

 

Kun koulun sähköpostilistalle tuli ilmoitus kummiluokkien hausta, osallistui opettaja Elina Kososen luokka heti paikan arvontaan: ”Meillä kävi tuuri, ja saimme paikan!” Syksyn aikana Heurekaan pääsee yhteensä 105 alakoululuokkaa oppimaan liikenneturvallisuudesta heijastintyöpajan myötä.

Päivä Heurekassa alkaa heijastintyöpajassa, jossa tutkitaan heijastinten rakennetta ja pimeässä näkymistä. Loppupäivän luokka saa viettää Heurekassa näyttelyihin tutustuen ja planetaarioelokuvaa katsellen. Henry Fordin Säätiö tarjoaa osallistuville luokille koko Heureka-päivän aktiviteetteineen ja kuljetuksineen.

Työpajaa vetävä innoittaja Elina Häivälä kertoo kummiluokista: ”Yhteistyötä säätiön kanssa on tehty kolme vuotta. Heijastintyöpajaan Henry Fordin Säätiön kummiluokkat osallistuvat nyt toista vuotta, ja paja on kyllä ollut todella pidetty.”

”Oppilaat osallistuivat tosi innokkaasti, ja työpaja herätti keskustelua ja pohdintaa”, toteaa Kosonen. Häivälä komppaa Kososta: ”Lapset vakuuttelevat käyttävänsä heijastimia, ja kertovat innolla kokemuksiaan pimeällä liikkumisesta. Työpaja on silloin saavuttanut tavoitteensa.”

 

LUE LISÄÄ APURAHOISTA
 


Moottoripajalla viihdytään ja tuetaan nuoria

 Henry Fordin Säätiö myönsi vuonna 2018 Nuoren Kirkon moottoripajatoiminnalle tukea. Moottoripajoilla järjestetään nuorille mielekästä tekemistä, ja perustoiminnan ohessa ne ...
Henry Fordin Säätiö tukee Formula Student Oulua

Henry Fordin Säätiö myönsi apurahaa Formula Student Oulun toimintaan

Opiskelijavetoinen yhdistys, Formula Student Oulu, osallistuu vuosittain kansainvälisiin Formula Student-insinööritaitokilpailuihin itse rakentamallaan kilpa-autolla. Poikkitieteellinen projekti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden soveltaa opiskelemiaan ...
Metropolia sai tukea Henry Fordin Säätiöltä

Metropoliasta valmistuu ajoneuvotekniikan ammattilaisia

Autoilu kehittyy koko ajan: autot muuttuvat ympäristöystävällisemmiksi, tehokkaammiksi ja turvallisemmiksi. Tämä tarkoittaa, että myös autoalan ja ajoneuvotekniikan asiantuntijuuden vaatimukset muuttuvat ...