Henry Fordin Säätiön ajovalmennukset tähtäävät turvallisempaan autoiluun

 

 

Henry Fordin Säätiö on mukana tukemassa liikenneturvallisuustyötä monella tavalla. Yksi konkreettisimmista tavoista vaikuttaa suomalaisten liikennekäyttäytymiseen ja ajoneuvon hallintaan on säätiön tarjoama ajovalmennus Premier Parkissa, Porvoossa.

 

Valmennuspäivän aikana 60–100 halukasta pääsee kehittämään ajotaitojaan. Radalla harjoitellaan uusimmilla Fordeilla, joten samalla on mahdollisuus tutustua viimeisimpään turvallisuusteknologiaan. Lisäksi valmennukseen kuuluu teoriaosuus.

”On tärkeää päästä kokeilemaan uutta ajoneuvoteknologiaa käytännössä. Autoilijat eivät aina pysy mukana teknologian kehityksen tahdissa, jolloin ominaisuudet jäävät hyödyntämättä”, Premier Parkin projektijohtaja Petri Korppas toteaa.

Ajoradalla valmennukseen osallistujat harjoittelevat esimerkiksi ajoneuvon hallintaa ja hirviväistöjä. ”Lähdemme ihan perusasioista. Suomalaisilla on kehitettävää niin jarrutuksissa kuin oikeiden tilannenopeuksien hahmottamisessakin”, Korppas kertoo.

Radalla näkee paitsi innokkaita ilmeitä, myös heräämisiä omien taitojen äärellä. ”Me haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden havahtua siihen, miten paljon heidän ratin takana tekemillään ratkaisuilla on merkitystä turvallisuuden kannalta”, summaa Korppas.

LUE LISÄÄ APURAHOISTA
 

AJOVALMENNUKSIIN ILMOITTAUTUMINEN
 


Moottoripajalla viihdytään ja tuetaan nuoria

 Henry Fordin Säätiö myönsi vuonna 2018 Nuoren Kirkon moottoripajatoiminnalle tukea. Moottoripajoilla järjestetään nuorille mielekästä tekemistä, ja perustoiminnan ohessa ne ...
Henry Fordin Säätiö tukee Formula Student Oulua

Henry Fordin Säätiö myönsi apurahaa Formula Student Oulun toimintaan

Opiskelijavetoinen yhdistys, Formula Student Oulu, osallistuu vuosittain kansainvälisiin Formula Student-insinööritaitokilpailuihin itse rakentamallaan kilpa-autolla. Poikkitieteellinen projekti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden soveltaa opiskelemiaan ...
Metropolia sai tukea Henry Fordin Säätiöltä

Metropoliasta valmistuu ajoneuvotekniikan ammattilaisia

Autoilu kehittyy koko ajan: autot muuttuvat ympäristöystävällisemmiksi, tehokkaammiksi ja turvallisemmiksi. Tämä tarkoittaa, että myös autoalan ja ajoneuvotekniikan asiantuntijuuden vaatimukset muuttuvat ...