Formula Ford Finlandin ensimmäiseksi stipendikuljettajaksi Elias Niskanen

Kuvassa Elias Niskanen ja Formula Ford Finland ry:n puheenjohtaja Heikki Hirsimäki Autourheilun Mestarien illassa 5.1.2019 Jyväskylässä

Formula Ford Finland ry haluaa olla omalta osaltaan helpottamassa suomalaisten nuorten autourheilulahjakkuuksien tietä kartingista kohti kansainvälistä rata-autoilua.

Tämän vuoksi Formula Ford Finland ry on lähti 2017 syksyllä keräämään stipendirahastoa jaettavaksi FF:n SM-sarjassa menestyvälle kuljettajalle alkaen kaudesta 2018. Stipendirahasto kootaan yhdistyksen yhteistyöyritysten tuella. Stipendirahaston merkittävimmät tukijat ensimmäisenä vuotena ovat Henry Fordin säätiö ja Motorcraft.

Ensimmäinen stipendi oli haettavissa kaudelle 2019. Stipendin hakuun olivat oikeutettuja kauden 2018 Formula Fordien mestaruussarjan parhaat kuljettajat.

Stipendinhakijoiden piti esittää hakemuksessaan ns. Formula Fordia ”ylempi” kansainvälinen rata-autoluokka (Formula tai ns. ”koppiautoluokka”) sekä budjetti / rahoitus, missä tämä stipendi on osana rahoitusta.

Formula Ford Finland ry. yhdessä yhteistyöyritysten kanssa teki hakemusten pohjalta päätöksen kenelle stipendi myönnetään. Stipendi myönnetään vain yhdelle hakijalle ja stipendin saajan ratkaisi mitalijärjestys ja seuraavalle kaudelle esitetyn hakemuksen sisältö sekä uskottavuus. Hakuprosessin myötä 20.000 Euron stipendin saajaksi valikoitui yksimielisellä päätöksellä kuopiolainen Elias Niskanen, joka on voittanut Formula Ford -mestaruudet vuosina 2016 ja 2018.

18-vuotias Koskinen on solminut alustavan sopimuksen PS Racing-teamin kanssa Aasian Formula Renault-mestaruussarjaan kaudeksi 2019 ja tavoitteeksi on asetettu mestaruus myös tässä sarjassa. Sarjan kilpailut alkavat alustavan kalenterin mukaan maaliskuussa Kiinasta ja päättyvät syys-lokakuun vaihteessa Malesiaan. Lopullinen kalenteri julkaistaan alkuvuoden aikana. Nyt saatu stipendi edesauttaa merkittävästi rahoitusta alkavalle kaudelle; stipendin voidaan jopa sanoa varmistaneen rahoituksen.

Autourheilun lisäksi tämä urheilullinen nuorimies debytoi tänä talvena salibandyn pääsarjassa kuopiolaisessa Welhojen joukkueessa yhtenä nuorimmista sarjan pelaajista. Rinnakkaislaji antaa hyvän fyysisen kuntopohjan autourheiluun, joten siitä menestys ei tule jäämään kiinni. Lajiharjoitteluun panostetaan lähikuukausina saliharjoittelulla, sekä ennen kautta Aasiassa ajettavilla testeillä.